Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Karamel Pannenkoeken


Karamel pannenkoeken zijn een heerlijke traktatie waar je van kunt genieten als ontbijt of brunch. Deze pannenkoeken hebben een zoete, karamelsmaak en zijn perfect om jezelf of je gasten te verwennen. Ze zijn gemakkelijk te maken en vereisen maar een paar ingrediënten. Dus als je zin hebt in iets zoets en lekkers, probeer dan dit geweldige recept voor karamel pannenkoeken!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 150 gram karamelsaus


Stap voor stap bereiding:
  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Voeg geleidelijk aan de melk toe en klop tot een glad beslag.
  3. Voeg de eieren toe en klop tot ze goed zijn opgenomen.
  4. Roer de gesmolten boter erdoorheen.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat boter toe om de pan in te vetten.
  6. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en kantel de pan om ervoor te zorgen dat het beslag gelijkmatig over de pan verspreid wordt.
  7. Bak de pannenkoek aan elke kant ongeveer 2-3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  8. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
  9. Serveer de pannenkoeken warm met een scheutje karamelsaus eroverheen.

Karamel Pannenkoeken

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *