Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Perzik pannenkoek


Pannenkoeken zijn een klassiek gerecht dat geliefd is bij zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen op verschillende manieren worden bereid. Een heerlijke variatie op de traditionele pannenkoek is de perzik pannenkoek. Dit recept combineert de zoete smaak van perzik met de luchtigheid van de pannenkoek. Het is een geweldige optie voor het ontbijt, brunch of zelfs als dessert. In dit recept gebruik ik verse perziken voor een intense smaak. Laten we aan de slag gaan!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 verse perziken, in plakjes gesneden


Stap voor stap bereiding:
  1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout boven een kom.
  2. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk toe. Mix goed.
  3. Voeg het eimengsel geleidelijk toe aan het bloemmengsel en meng tot een glad beslag.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje boter toe.
  6. Schep een pollepel beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  7. Herhaal deze stap met het overige beslag.
  8. Serveer de pannenkoeken met plakjes verse perzik erop.
  9. Garneer met wat poedersuiker en eventueel een beetje maple syrup.
  10. Smakelijk eten!

Perzik pannenkoek

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *