Ahornsiroop pannenkoek


Pannekoeken zijn heerlijk en kunnen op verschillende manieren worden bereid. Een klassieker is de ahornsiroop pannenkoek. Deze pannenkoeken worden gemaakt met ahornsiroop, een natuurlijke zoete siroop afkomstig van de esdoornboom. De ahornsiroop geeft de pannenkoeken een heerlijke zoete smaak en maakt ze extra lekker. Voor dit recept heb je maar een paar ingredienten nodig en het is gemakkelijk te bereiden. Begin je dag goed met deze heerlijke ahornsiroop pannenkoeken!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • ahornsiroop en boter om te serveren


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar.
  2. Voeg de melk, eieren en gesmolten boter toe aan de kom en meng tot een glad beslag.
  3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Giet een beetje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt.
  5. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot hij goudbruin is.
  6. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
  7. Serveer de pannenkoeken warm met ahornsiroop en boter.
  8. Geniet van je heerlijke ahornsiroop pannenkoeken!

Ahornsiroop pannenkoek

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *