Walnoot pannenkoek


Deze walnoot pannenkoek is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in slechts 20 minuten kunt maken. Deze pannenkoek zit boordevol knapperige walnoten en heeft een rijke smaak. Het is een geweldige optie voor het ontbijt, de lunch of zelfs als dessert. Met slechts een paar ingredienten kun je een heerlijke pannenkoek maken die iedereen zal verrassen. Dus als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke maaltijd, is deze walnoot pannenkoek iets voor jou!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 100 gram walnoten, fijngehakt
  • Extra boter of olie om te bakken


Stap voor stap bereiding:
  1. In een grote kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  2. In een aparte kom klop je de eieren en voeg je vervolgens de melk en gesmolten boter toe.
  3. Giet het eimengsel bij de droge ingrediƫnten en meng goed tot een glad beslag.
  4. Voeg de fijngehakte walnoten toe en roer nogmaals goed door.
  5. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag gelijkmatig te verdelen.
  7. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  8. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
  9. Serveer de walnoot pannenkoeken warm met stroop, poedersuiker of vers fruit. Geniet ervan!

Walnoot pannenkoek

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *