Amandel Pannenkoek


Pannenkoeken zijn altijd een heerlijke traktatie, en deze amandel pannenkoek is geen uitzondering! Met een vleugje amandelmeel krijgen de pannenkoeken een extra smaakvolle twist. Dit recept is eenvoudig te maken en ideaal voor ontbijt, brunch of zelfs als dessert. Bovendien is het glutenvrij en geschikt voor mensen met een glutenallergie. Geniet van deze heerlijke amandel pannenkoeken en maak indruk op je familie en vrienden!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:2


Ingredienten:
  • 125 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Optionele toppings: amandelen, poedersuiker, maple syrup


Stap voor stap bereiding:
  1. In een grote kom meng je de bloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout.
  2. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  3. Voeg de eieren en gesmolten boter toe en meng goed.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet in met boter of olie.
  5. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt.
  6. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
  7. Serveer de amandel pannenkoeken warm met je favoriete toppings, zoals amandelen, poedersuiker of maple syrup.
  8. Geniet van je zelfgemaakte amandel pannenkoeken!

Amandel Pannenkoek

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *