Kaneel pannenkoeken


Pannenkoeken zijn een heerlijke en populaire keuze voor het ontbijt of als dessert. Kaneel pannenkoeken zijn vooral geliefd vanwege de toevoeging van de warme en kruidige smaak van kaneel. Ze zijn eenvoudig te maken en vereisen slechts een paar ingredienten. Volg dit recept om je eigen heerlijke kaneel pannenkoeken te maken en geniet van een smakelijke traktatie!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Extra boter of olie om in te bakken


Stap voor stap bereiding:
  1. In een grote kom meng je de bloem, bakpoeder, suiker, kaneelpoeder en zout.
  2. In een aparte kom klop je de eieren los. Voeg de melk en gesmolten boter toe en meng goed.
  3. Giet het eimengsel bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  4. Verwarm een ​​koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter of een scheutje olie toe om aanbakken te voorkomen.
  5. Giet een beetje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt over de bodem.
  6. Bak de pannenkoek aan één kant tot de bovenkant begint te borrelen en de randen goudbruin zijn.
  7. Keer de pannenkoek voorzichtig om met behulp van een spatel en bak de andere kant tot goudbruin.
  8. Herhaal met het overgebleven beslag totdat alle pannenkoeken gebakken zijn.
  9. Serveer de kaneel pannenkoeken warm met een topping naar keuze, zoals stroop, poedersuiker of vers fruit.

Kaneel pannenkoeken

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *