Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Kaas-ui pannenkoek


De Kaas-ui pannenkoek is een heerlijk hartig gerecht dat perfect is voor een stevig ontbijt of een snelle lunch. Deze pannenkoek is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. Met de combinatie van kaas en ui krijgt de pannenkoek een heerlijke hartige smaak. Hieronder vind je het recept om deze smakelijke pannenkoek te bereiden.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Ontbijt/Lunch
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 ui, fijngesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Breek de eieren in het kuiltje en voeg een snufje zout toe.
  3. Klop de eieren en het zout met een garde of vork, terwijl je langzaam de bloem erbij giet.
  4. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  5. Voeg de fijngesneden ui en geraspte kaas toe aan het beslag en meng goed door.
  6. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter.
  7. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt.
  8. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  9. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is en je meerdere pannenkoeken hebt gebakken.
  10. Serveer de kaas-ui pannenkoeken warm en geniet ervan!

Kaas-ui pannenkoek

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *