Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Champignon pannenkoek


De Champignon pannenkoek is een heerlijk hartig gerecht dat perfect is voor een stevige lunch of diner. Met een smeuïge vulling van champignons en een luchtige pannenkoek als basis, is dit een favoriet bij jong en oud. Het is eenvoudig te bereiden en vereist geen ingewikkelde kooktechnieken. In dit recept laten we je stap voor stap zien hoe je deze heerlijke Champignon pannenkoek kunt maken.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Snijd de champignons, ui en knoflook fijn.
  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de champignons, ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
  3. Meng de bloem, eieren, melk, tijm, zout en peper in een kom tot een glad beslag.
  4. Verhit wat boter in een andere koekenpan en giet een dun laagje van het beslag in de pan.
  5. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  6. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
  7. Verdeel de gebakken champignons over de pannenkoeken en vouw ze dubbel.
  8. Serveer de Champignon pannenkoeken warm.

Champignon pannenkoek

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *