Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Spinazie pannenkoek


Spinazie pannenkoeken zijn een heerlijke en gezonde variatie op de traditionele pannenkoeken. Ze zijn eenvoudig te maken en zitten boordevol voedingsstoffen. Deze pannenkoeken zijn perfect voor het ontbijt, de lunch of zelfs als lichte avondmaaltijd. Het toevoegen van spinazie aan het beslag geeft de pannenkoeken een mooie groene kleur en een extra boost aan vitaminen en mineralen. Serveer de spinazie pannenkoeken met je favoriete toppings, zoals kaas, ham of zalm, en geniet van een smaakvolle en voedzame maaltijd.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Ontbijt, Lunch, Avondmaaltijd
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 250 gram spinazie
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Laat afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit.
  2. Pureer de spinazie met een staafmixer of in een blender.
  3. Klop in een grote kom de melk en eieren goed door elkaar.
  4. Voeg de gepureerde spinazie toe aan het melk-ei mengsel en mix goed door.
  5. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het beslag en mix tot een glad geheel.
  6. Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Schenk een kleine hoeveelheid beslag in de pan en verspreid het gelijkmatig over de bodem.
  8. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin en herhaal dit met de rest van het beslag.
  9. Serveer de spinazie pannenkoeken met je favoriete toppings en geniet ervan!

Spinazie pannenkoek

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *