Aardbeien pannenkoeken
Aardbeien pannenkoeken zijn een heerlijk en gemakkelijk gerecht om te maken. Ze zijn perfect voor een lekker ontbijt, brunch of dessert. Het maken van deze pannenkoeken is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediƫnten. Het resultaat is een luchtige en smaakvolle pannenkoek gevuld met verse aardbeien. Deze pannenkoek is ook geweldig om te serveren met wat slagroom of ahornsiroop. Volg het onderstaande recept voor heerlijke aardbeien pannenkoeken!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 100 gram verse aardbeien, in plakjes
  • Boter of olie om in te bakken


Stap voor stap bereiding:
  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Voeg de eieren toe en klop tot een glad beslag.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf kloppen tot een luchtig beslag.
  4. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en verdeel het gelijkmatig.
  6. Leg enkele plakjes aardbeien op de pannenkoek.
  7. Bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant begint te bubbelen.
  8. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant tot deze ook goudbruin is.
  9. Herhaal dit proces met de rest van het beslag en de plakjes aardbeien.
  10. Serveer de aardbeien pannenkoeken warm met wat extra plakjes aardbeien en eventueel slagroom of ahornsiroop.

Aardbeien pannenkoeken

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *