Banaan Pannenkoeken
Banaan pannenkoeken zijn heerlijke en gezonde pannenkoeken gemaakt met rijpe bananen. Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden, perfect voor een lekker ontbijt of brunch. De banaan geeft de pannenkoeken een natuurlijke zoetheid en zorgt ervoor dat ze lekker smeuïg zijn. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijk gerecht op tafel dat iedereen zal bevallen. Het beste van alles is dat deze pannenkoeken ook nog eens glutenvrij zijn!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Nederlands
porties:2


Ingredienten:
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1/2 kopje havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Een snufje zout
  • Optioneel: honing of ahornsiroop voor het serveren


Stap voor stap bereiding:
  1. Prak de bananen in een kom totdat ze glad zijn.
  2. Voeg de eieren toe en klop ze goed door de bananen.
  3. Voeg de havermout, bakpoeder, kaneel en zout toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
  4. Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Schep een lepel beslag in de pan en spreid het uit tot een ronde vorm.
  6. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  7. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
  8. Serveer de banaan pannenkoeken warm met een beetje honing of ahornsiroop, indien gewenst.

Banaan Pannenkoeken

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *