American Pancake Recipe
Hier is een heerlijk recept voor Amerikaanse pannenkoeken. Amerikaanse pannenkoeken zijn dikker en luchtiger dan traditionele Nederlandse pannenkoeken. Ze worden geserveerd als ontbijt of brunch en zijn perfect om te delen met familie en vrienden. Dit recept maakt ongeveer 8 pannenkoeken, dus het is geweldig voor een gezellige ochtend in het weekend. Laten we aan de slag gaan!

Voorbereidingstijd:10 minutes
Kooktijd:10 minutes
Categorie:Ontbijt
Herkomst:Amerikaans
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ΒΌ theelepel zout
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Extra boter of olie om te bakken


Stap voor stap bereiding:
  1. In een grote kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  2. In een aparte kom meng je de melk, ei, gesmolten boter en vanille-extract.
  3. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Het beslag moet dik en klonterig zijn.
  4. Verhit een koekenpan of bakplaat op matig vuur en voeg een beetje boter of olie toe om te bakken.
  5. Giet het beslag in de pan om pannenkoeken van ongeveer 10 cm in diameter te maken.
  6. Bak de pannenkoeken ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn.
  7. Herhaal dit proces met het overgebleven beslag totdat alle pannenkoeken klaar zijn.
  8. Serveer de pannenkoeken warm met siroop, vers fruit of andere toppings naar keuze.

American Pancake Recipe

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *